duminică, 24 mai 2009

La violence - part 2


Stiti ce sunt sucobele?
Succubus - denumirea corecta - sunt demoni din mitologia Evului Mediu occidental, care luau forma unor femei atragatoare si seduceau barbatii in timpul somnului, pentru a le putea colecta sperma si a da nastere la copiii, deoarece demonii nu puteau in mod normal sa procreeze.

O cunoscuta succubi este Lilit, sau Lilith, "Lady Lilith" din literatura sau din muzica.

Se spune ca Lilit obisnuia sa se incarneze intr-o femeie cu forme voluptoase si sa ii seduca pe artisti, pentru a o folosi drept model, si apoi sa se imperecheze cu ei.

Sucobelor nu le lipsea deloc cruzimea. Ele obisnuiau sa-si foloseasca partenerii pentru a le absorbi din energia lor, hranindu-se cu ea...si ii imbolnaveau de diverse maladii fizice si psihice, obosindu-i cateodata pana la moarte.


In unele scrieri orientale aceste sucobe-frumoase,atractive si parfumate- umblau prin desert pe un magar si atrageau barbatii pentru a detine relatii sexuale. Ele aveau un vagin dentificat, astfel incat barbatii care ii cadeau in capcana ramaneau agonizati in durere, cu penisul "feliat".


Si iata, din nou, cum violenta si sexul, subiecte atat de preferate de mine, se impletesc.


Aceasta Lilith-cea mai faimoasa sucoba- nu este o inventie a Evului Mediu.

De origine mesopotamica(Lil), ea apare in Biblia Iudaica, iar intr-o interpretare a ei Lilit este prima sotie a lui Adam, inainte de Eva.
Se spune in acea versiune a Bibliei : Génesis 1 27. "Si Dumnezeu a creat barbatul dupa chipul si asemanarea sa; Dumnezeu i-a creat dupa chipul si asemanarea sa, i-a creat barbat si femeie.28 Si i-a binecuvântat (...)”
Lilith si Adam nu au trait in armonie, deoarece cand Adam ii cerea sa aiba relatii sexuale, ea refuza, zicand: cum sa ma culc eu sub tine, cand am fost creati din aceeasi tarana, suntem la fel...{De aici apare Lilith ca simbol al feminitatii-femeia revoltata, femeia puternica}
Ea a preferat libertatea, astfel ca fuge din Paradis in Marea Rosie, unde devine amanta demonilor.

Geneza 1 18. Apoi Domnul Nostru a zis: “Nu trebuie ca barbatul sa stea singur. O sa-i fac o pereche potrivita” (...), cu coasta ce i-a scos barbatului, Domnul Nostru a facut-o pe femeie si i-a prezentat-o barbatului. 23, Barbatul a exclamat: “Acesta este os din osul meu si carne din carnea mea! Se va numi femeie, pentru ca a fost scoasa din barbat”.
In concluzie, Dumnezeu s-a hotarat sa-i faca lui Adam o pereche mai putin independenta...

si urmeaza pacatul originar, alungarea din Paradis......ceea ce stim cu totii

Revenind la imaginea ei de sucoba, Lilith apare ca o devoratoare de barbati, iar copii insamantati de ea fiind cei retardati mental, sau cu alte probleme fizice si psihice.
In Moyen Age se considera ca toti copii cu deficiente sunt nascuti din mame demoni....


Se spune de asemenea ca aparitia in vis a sucobelor este cauza polutilor nocturne...

Pentru faptul ca sucobele "sugeau" energia din partenerii lor sexuali, incarcandu-se cu ea....Lilith apare in mitologie ca si primul vampir...

Mitul lui Lilith mai dainuie si astazi, cand acesti masculi, crezandu-se unici, se simti amenintati de femei mai puternice..libere..

3 comentarii:

kiki spunea...

ce intersant!
astept si partile urmatoare, vad ca devin din ce in ce mai bune. :D

Vlad Butusina spunea...

mega-interesant bibi...asteptam alte posturi la fel de klumea

The Girl in the Black Scarf.. spunea...

interesant:D..